יום ראשון, 15 במאי 2011

חומוס מונבט-יעיל וטעים

הנה רעיון: להנביט כשתי כוסות חומוס, ואחר כך להשתמש במגוון דרכים.
ידוע כי ההנבטה מעלה באחוזים רבים את הערך התזונתי של הקטניה, וכן מקטינה את זמן הבישול הדרוש!
הנה כמה רעיונות:
*להקפיא ואז להשתמש במרק קוסקוס כשמתחשק.
*להקפיא ואז לבשל לגרגירי חומוס חמים, או מילוי לסמבוסק.
*לבשל ולהפוך לממרח.


 כיצד מנביטים את החומוס:
שופכים שתי כוסות חומוס אורגני לקערה ושוטפים היטב. מכסים במים קרים מהברז ומשרים ללילה. למחרת אפשר לסנן את המים והכניס למקום אפל (ארון במטבח למשל). ההנבטה מתחילה בערך אחרי יום, תלוי בטמפרטורה בבית, חמימות תזרז את התהליך.


נסו ותהנו.

6 תגובות:

  1. עד כה התנסיתי רק בהנבטת עדשים, חומוס מונבט נשמע כמו הצעד ההגיוני הבא :) תודה לך!

    השבמחק
  2. בבקשה:) אשמח לשמוע איך יצא.

    השבמחק
  3. ולא לשכוח לשטוף אותם מדי פעם אם נראים יבשים.אגב אני הקפאתי אותם כעבור שלושה ימים.

    השבמחק
  4. ראיתי שהגבת אצלי ונזכרתי שלא עדכנתי. אז יצא מעולה! חלק הוספתי לסלט טבולה - ממש טעים, נראה לי שאני מעלה על זה פוסט מתישהו :) והיתר סתם נאכל כמו פיצוחים על ידי אורחים.
    אגב, אני לא ממש הקפדתי על חושך. הם לא היו תחת שמש קופחת, אבל הם סתם היו בפינה קצת יותר חשוכה של המטבח. את ראית הבדל בטעם או במרקם בעקבות חשיפה או אי חשיפה לאור?

    כשדפדפתי עכשיו ראיתי שהנבטת שקדים. אני מסוקרנת מאוד. זה עשוי להיות פרוייקט ההנבטה הבא...

    השבמחק
  5. ומה ששאלת לגבי הלינקים, אני לא יודעת אם תחזרי לשם לבדוק אז אענה לך פה- כשאת עורכת את הפוסט בעורך של בלוגר: את כותבת איזה טקסט שאת רוצה, מסמנת את החלק שאת רוצה שיהיה לינק עם העכבר, לוחצת על האייקון של "הוסף קישור" ואז יש לך תיבה שאת יכולה להכניס בה את האתר שאת רוצה לקשר אליו. האייקון הוא קצת משמאל למרכז בשורת האייקונים למעלה, עם ציור של 2 חוליות מחוברות כאלה. מקווה שזה היה ברור מספיק...

    השבמחק
  6. בישול בזול-תודה רבה! קודם כל תודה על שלימדת אותי ושנית תודה על הפידבק לבלוג-פשוט כיף.
    לגבי ההבדל בטעם-שאלה מעולה, לא יודעת על הבדל בטעם אבל אני די בטוחה שחושך מסייע לתהליך ההנבטה. והעיקר-הטמפרטורה. החומוס מהר מאד מקבל ריח וזה מה שחשוב שלא יקרה, כלומר ישר למקפיא או לשימוש ברגע שיש נבטוט. מאד שמחה שנהנית. שקדים מונבטים-מעולה פשוש מומלץ, ותמשיכי לבקר! אגב הבלוג שלך מהנה מאד...

    השבמחק