יום שבת, 7 במאי 2011

אוכל 101

שבוע נפלא לכולנו!
איזה כיף, קיבלתי הודעה שהתקבלתי ל"אוכל 101" וזה מאד משמח.  כמעט אין יום שאני לא מציצה בפוסטים היומיים של כל המשתתפים, ואני שמחה להיות אחת מהם מעכשיו...
אז לרגל המאורע המשמח אשתף במתכון קליל ונפלא: דג סלמון ברוטב אדום, זה מה שאכלנו השבת.מתכון של אמא שיש לו המון וריאציות.
האורחים:
2 קופסאות רסק עגבניות קטנות.
2 עגבניות בשלות אך לא מדי, חתוכות לפרוסות.
בצל גדול חתוך לטבעות די דקות.
שום כמובן! חתוך גס.
צרור פטרוזיליה רענן, קצוץ.
פלפל אדום חתוך לרצועות.
אפשר פלפל ירוק חריף קטן.
מלח פלפל, אורגנו, טימין.
מים עד כדי מחצית המחבת.
מחבת עמוקה עם מכסה.
ואורחי הכבוד: שני נתחי סלמון יפהפיים (קניתי קפואים). הפשרתי, מזגתי מיץ לימון ומעט מלח ים בערך שעה לפני השימוש.

מה בתוכנית?
במחבת עמוקה מסדרים  חצי מכמות הבצל, העגבניות, הפלפלים, השום והפטרוזיליה. מסדרים מעל את הדגים.
מכסים בשאר הכמות בצל וכו'.מורחים ברסק ובתבלינים וממלאים את המחבת במים עד מחצית גובה המחבת (כמובן שאפשר את הכל בסיר שטוח או אפילו בסיר רגיל, עניין של נוחות). שמים על אש גבוהה ומרתיחים, אחרי רתיחה מותירים לבעבע ומערבבים מדי פעם כדי שהכל יהיה מתובל.
על הדג להיות רך ואפילו מתפורר.  מגישים עם הרוטב המעולה,תוספת נפלאה לאורז מלא, קינואה, חיטה ואפילו סתם עם לחם מלא טרי.
מממ תענוג.
***ואיך אפשר בלי, גם למנה הזאת ניתן להוסיף נבטים נפלאים ומרעננים להעשרת הטעם ולבריאות! מוסיפים אותם לרוטב בהגשה הסופית.
בתיאבון ושיהיה שבוע נפלא!

כולם יודעים איך דג ברוטב אדום נראה, אז  במקום הנה עוד תמונה של פריחה מהממת, שוב מהשדה ליד צומת הגומא...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה