יום שלישי, 31 במאי 2011

קציצות קינואה מלאה ועדשים בתנור.

המתכון מבוסס על מתכון שפירסמה "פורמלג" בבלוג המוצלח "בייגלה", עם תוספות ושיפורים שלי.
רכיבים לכ- 18 קציצות בינוניות:
חצי כוס קינואה מלאה, מנוקה ושטופה.
רבע כוס עדשים ירוקות/חומות/כתומות, שטופות היטב.(אגב, אם העדשים מונבטים שלושה ימים, אין צורך לבשל לפני ההוספה לתערובת!).
כרובית קטנה מאודה עד שמתרככת אבל לא מדי.
קישוא בינוני מגורר.
גזר או בטטה בינוניים מגוררים.
2 כפות פירורי לחם.
2 ביצים.
תבלינים: מלח, פלפל, אפשר עשבי תיבול לפי הטעם.פטרוזיליה קצוצה מאד מתאימה.


בסיר קטן שמים קינואה ועדשים ומכסים במים (בערך שלוש ארבע כוסות מים), מרתיחים כ10-15 דקות  עד שהעדשים מתרככים והקינואה מוכנה. מקררים בצד מעט ובינתיים מחממים תנור ל180 מעלות. מוסיפים  את הקינואה והעדשים לירקות המגוררים והכרובית.מוסיפים ביצים, תבלינים ופירורי לחם.מערבבים ויוצרים קציצות בגודל שבא לכם.
על תבנית של תנור מרופדת בנייר אפייה מוזגים בערך כף שמן זית או קנולה, מורחים את השמן על התבנית ומניחים את הקציצות בתבנית.
אופים כעשרים דקות. במחצית זמן האפייה הופכים את הקציצה כדי שתשחים יפה משני הצדדים.
טעים, מזין ומענג, במיוחד עם סלט ירקות קצוץ דק!
בתיאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה