יום שישי, 6 במאי 2011

לזניה אגדה

לזניה צמחונית ונפלאה, המתכון של רחלי מהבלוג המצוין: "פשוט מבשלת", עם התאמות שלי. מספר המנות-לפי גודל התבנית שתבחרו.
האורחים:
8-10 דפי לזניה מקמח מלא (שימו לב: הם דורשים בישול של כ-10 דקות במים רותחים עם מעט מלח,לפני האפייה).
5 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
קופסה אחת של קוטג' 3%
ירקות לבחירתכם: קישוא,פטריות,תרד,גמבה.חתוכים לקוביות.
בצל בינוני קצוץ לקוביות.
שן שום קצוצה.
כף שמן קנולה.
מלח פלפל
זעתר, טימין, אורגנו.
אפשר להוסיף גבינה צהובה קשה, דלת שומן.
1-2 כוסות מים, תלוי בסמיכות, צריך לצאת די סמיך.

מה בתוכנית?
מכינים את  דפי הפסטה לפי ההוראות שעל הקופסא. מניחים במסננת להתקרר, כדי שאפשר יהיה לסדר אותם בתבנית.
בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים בצל עד השחמה ומוסיפים שום, רסק, מלח פלפל, עשבי תיבול ומים ובוחשים היטב. מוסיפים לסיר את הקוטג' ומערבבים.
מחממים תנור ל180 מעלות. בתבנית מניחים שכבת פסטה ראשונה ומעליה שופכים כשליש כמות הרוטב וירקות . מסדרים עוד שכבה פסטה ושוב רוטב וירקות, ושכבה אחרונה של פסטה שלאחריה שופכים רוטב ועליו אפשר לפזר גבינה צהובה בנדיבות.
אופים בתנור כ20-25 דקות, עד שהגבינה הצהובה נמסה והכל מבעבע וריחני.
טעים, קליל ומפנק.
***גיוונים בריאותיים: כדאי ושווה להוסיף בזמן הרכבת הלזניה עדשים ירוקים וכתומים מונבטים לירקות.טעים ומעניין!
וכמובן להגיש עם סלט ירוק קטן עם המון לימון ושמן זית.
בתיאבון!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה