יום שלישי, 3 במאי 2011

שום קסום

איך אני אוהבת שום! וכמה טעם וחיים הוא מוסיף לכל מנה, שלא לדבר על בריאות.לשום כידוע תכונות בריאותיות נפלאות, וניתן לשלבו באינסוף מתכונים, ובהמון שיטות: אפוי, מטוגן, מבושל, כחלק מתבשיל קדרה, בלחמים, ברטבים וחי בסלטים.
סיפרתי בבלוג הקודם על ספרו הנפלא של ד"ר נמרוד שיינמן "מזון למחשבה" שבו הוא אומר ששום הינו בעל תכונות חיטוי מעולות ולכן יעיל נגד זיהומים וטפילים שונים, מעורר תיאבון,מחזק את מערכת העיכול,מנקה מגזים,מנקה ומרפא דרכי נשימה,מסדר פעולת כבד ומרה ומוריד לחץ דם.ואם זה לא מספיק, נאמר כי הוא מעורר תשוקה מינית! אז אם זה לא מספיק, אולי המתכון הבא ינביט בכם רצון להשתולל עם קצת שום.
אז קבלו: פסטה כוסמין ברוטב שמן זית ,שום וצנוברים קלויים.
האורחים:
פסטה כוסמין, בערך כוס לשני אנשים.
בצל קטן קצוץ לקוביות בינוניות
שן שום גדולה קצוצה גס
חופן צנוברים
ירוקים לבחירתכם, אני שמתי פטרוזיליה, אפשר ריחן וכו'
שמן זית בכבישה קרה, בערך כף.
מלח ים אטלנטי.

מה בתוכנית?
להכין את הפסטה לפי ההוראות על השקית.
אחרי סינון הפסטה, אני אוהבת להשתמש באותו הסיר. בסיר היבש אני קולה צנוברים כמה שניות עד שיש ריח. לשים לב-הצנוברים נשרפים מהר. מורידה אותם מהאש ושמה בצד. באותו הסיר מחממת שמן ומיד מוסיפה בצל, מטגנת וכשהבצל שחום מוסיפה את השום. כשיש ריח של שום כעבור כמה שניות, מוסיפה פטרוזיליה או ריחן קצוץ, את הצנוברים הקלויים, ואת הפסטה המבושלת. מערבבת הכל יחד לתערובת נפלאה של ארומה וטעמים.
הולך נפלא עם סלט קצוץ טרי מלא נבטים!
בתיאבון.


תגובה 1:

  1. לא לשכוח להוסיף מלח לרוטב לפי הטעם...

    השבמחק