יום שלישי, 9 באוגוסט 2011

בישול בזול- זה בשבילך...כיסונים מגניבים

שלום לכולם!
ראשית אפתח בהתנצלות שככה נעלמתי...סיבותי עמי והנה חזרתי אז ... נמשיך! :)

והנה ללא דיחוי(גם ללא תמונה כרגע) מתכון לכיסונים ממולאים בירקות בנוסח סיני:

לכיסונים:(בצק מעולה המבוסס על מתכון של "בצק אלים" המהוללת, עם התאמות שלי)
כ-שלוש וחצי כוסות קמח מלא, ועוד קצת ללישה
חצי כוס שמן זית
שתי כוסות מים חמימים
שתי כפות שמרים יבשים (או חצי קוביה)
כף סוכר קנים אורגני
חצי כפית עד כפית מלח

בקערה גדולה שמים קמח, סוכר ושמרים. שופכים מעל מים חמימים. מערבבים היטב, מוסיפים שמן ומלח.
לשים היטב (בדרך כלל הבצק די דביק בהתחלה אז צריך להוסיף עוד בערך חצי כוס קמח בהדרגה, עד שנהיה בצק נעים וחלק. יש לזכור שמדובר בקמח מלא לכן גם לא להגזים עם הקמח שלא יצא קשה).
כשהבצק נעים ולא דביק מנחים אותו במקום חמים מכוסה מגבת כשעה עד הכפלת נפחו.

בינתיים מכינים את המלית, עדיף אפילו לתת לה להתקרר.
מלית ירקות בנוסח סיני מגניבה:
גזר חתוך למקלות
קישוא חתוך למקלות
רבע כרוב חתוך לרצועות דקות
פחית שימורי פטריות או עדיף פטריות טריות, סלסלה
בצל בינוני חתוך לטבעות או רצועות
פלפל באיזה צבע שרוצים (צהוב, ירוק ,אדום) חתוך לרצועות.
רוטב סויה
רוטב צ'ילי

מקפיצים הכל במחבת עם מעט שמן קנולה, אחרי ריכוך הירקות קמעה מוסיפים כף רוטב סויה ומעט רוטב צ'ילי.
כשהירקות מכוסים לגמרי בתבלינים נותנים לזה לבעבע עוד כשתי דקות(הירקות מוציאים מיצים) ומכבים את האש.
נותנים לזה להתקרר.

כשהבצק תפח מחממים תנור ל-180. קורצים מהבצק פיסות בגודל של כדור פינג -פונג, מותחים מעט כמו פיצה קטנה וממלאים כל פיסה במעט מהמלית. סוגרים לכיס חמוד, ושמים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
כאן הזמן ליצירתיות. אפשר למרוח ביצה להוסיף שומשום מלא, אפשר לבזוק מעל טימין, או פרג או כל דבר שנראה לכם מתאים.מי שלא בעניין של ביצים יכול להרטיב במים את הכיסים ואז לבזוק שומשום.

אופים בתנור המחומם עד להשחמה קלה של המאפה.
טעים, בריא, וארוחת ערב מושלמת...
גיוונים:
*להוסיף חתיכות קטנות של ביצה מקושקשת או חזה עוף למלית.
*להוסיף בצל ירוק, שום או חצילים-לא ניסיתי אבל יכול להיות נחמד.

ותודה גדולה ל"בישול בזול" שהשתתפה בסקר!!! מקווה שתנסי ותהני מהמתכון.





4 תגובות:

  1. כרגיל שכחתי משהו... להוסיף חופן נבטים למלית(אחרי שהירקות בושלו, לא לבשל אותם!!!) נבטי עדשים, שעועית מש, אלפלפא, מה שבא ליד...
    אתם יודעים מה, אם לבשל אותם כדי שיהיה קל יותר לעיכול, אז לבשל ממש ממש מעט, להוסיף בשלב הבעבוע.
    וואו תגובה ארוכה...

    השבמחק
  2. שיואו כל זה בשבילי? די לא היית צריכה ;)
    ינוסה בקרוב :)

    השבמחק
  3. נשמע לי מסובך! אני כל כך גרועה בהכנת מתכונים עם בצק, שזה פשוט לא יאומן.
    נראה לי שאני אנסה בכל זאת.

    השבמחק