יום שבת, 20 באוגוסט 2011

עדכוני הנבטות-גרעיני דלעת

שלום לכולם!
כמה עדכוני הנבטות-גרעיני דלעת הושרו במים ללילה והונחו במנבטייה, תוך יום יצאו נבטוטים לבנים.נאכלו בתאווה בסלט ירוק, אך טעמם מריר מאד. יתכן שצריך לאכול תיכף שיוצא נבטוט לבן, אני חיכיתי שהוא קצת יתארך.
בכל מקרה מומלץ להנביט גם גרעיני חמניה, הם מעולים בסלטים.
התירס (תירס יבש של פופקורן) נבט אחרי הרבה השקייה, הוציא נבטוט ירקרק, נראה לי שאשתול אותו בעונה המתאימה.
הנבטות עתידיות: זרעי עגבניה, צ'יה, אמרנט, זרעי אבטיח.
אגב, שמעתי שזרעי עגבניה לא כזה פשוט להנביט, צריך לייבש היטב בגלל שהנוזל שסביבם חומצי ומונע הנבטה.מי שיודע עוד על כך-אשמח מאד ללמוד!

שבת שלום, עם בשורות טובות יותר משהיו השבוע...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה