יום שני, 15 באוגוסט 2011

קציצות טונה שילדים אוהבים

המתכון של חברתי הטובה עינת, אינסוף אפשרויות הגשה לחמודות האלה:

מצרכים:
שתי קופסאות שימורים טונה במים או בשמן זית, כמובן מסננים מהשמן או המים לפני ערבוב.
כף רסק עגבניות
חצי כוס פרורי לחם, עדיף מלא (אגב, שמתם לב כמה שמן וחומרי טעם וריח שמים בפירורי לחם קנויים??)
ביצה
בצל ירוק שטוף וקצוץ, אפשר גם שניים
מעט מלח אם צריך ופלפל שחור


מחממים תנור לחום בינוני.
מערבבים הכל,יוצרים כדורים בינוניים,מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה,ואופים בחום בינוני עד שמשחים, כעשרים דקות-חצי שעה. ניתן למרוח מעט שמן זית על הקציצות כדי שיהיו יותר פריכות, לא הכרחי.הופכים במחצית זמן האפייה כדי שישחים משני הצדדים.אני גם טיגנתי באחת הפעמים במעט שמן קנולה ויצא מעולה, כמובן כדאי להניח על נייר סופג אחרי טיגון.
מגישים ליד פתיתים מלאים, פסטה כוסמין ברוטב עגבניות פשוט, אורז מלא ואפונה ואפילו בתוך כריך לבית ספר.
ויש הטוענים שהן מעולות יום אחרי, קרות מהמקרר.
אשתדל להביא כאן תמונות בהמשך...
בינתיים נסו ותהנו!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה