יום ראשון, 26 ביוני 2011

פלפל ממולא קינואה פטריות ועדשים

מנה צמחונית חמה ומשביעה .
רכיבים:
4 פלפלים בינוניים , נקיים וחתוכים ל"כלי" ו"מכסה". (אני הכנתי מפלפל ירוק בהיר)
שליש כוס קינואה רגילה
שליש כוס קינואה מלאה
שליש כוס בורגול
סלסלת פטריות שמפיניון מנוקות או קלופות וקצוצות לריבועים נגיסים.(חצי סלסלה במילוי וחצי ברוטב )
שליש כוס עדשים חומות או ירוקות.
חצי בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות.
כף שמן זית.
מלח, פלפל טימין.
כף רסק עגבניות.
מעט מים  לערבוב עם המילוי.
אפשר להוסיף צנוברים או אגוזים.
פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם.
רוטב: שתי קופסאות רסק, חצי כוס מים, חצי סלסלת פטריות, מלח פלפל עשבי תיבול.
את העדשים הבורגול והקינואה מנקים היטב ומשרים מעט במים.


מסננים קינואה בורגול ועדשים, מערבבים בקערה את הקינואה בורגול ועדשים עם  חצי סלסלת פטריות, שמן, רסק ותבלינים. מוסיפים מעט מים כדי שיהיה יותר דליל.
ממלאים את הפלפלים  אבל משאירים קצת מקום לרוטב. מסדרים את הפלפלים הממולאים בסיר נמוך או מחבת עם מכסה.
מכינים רוטב: שתי קופסאות רסק, בערך חצי כוס מים, מעט מלח ואת שאר סלסלת הפטריות.מערבבים היטב.
יוצקים רוטב לתוך הפלפלים ואז לסיר עד שכמעט מכסה את הפלפלים. מביאים לרתיחה ואז מבשלים על אש קטנה עוד כשעה.

בתיאבון!





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה