יום שבת, 4 ביוני 2011

למה בעצם לאכול נבטים ומתכון לשבועות.

אז אחרי כל הדיבורים האלה על נבטים ושנייה לפני הפינוק לשבועות, הנה כמה סיבות לאכול נבטים:
1. חיסכון-מחיר הקטניות זול יחסית, ואחר כך האפשרויות אדירות, ללא מאמץ ובנוחות מירבית.


2. בריאות-הנבטים מכילים ויטמינים, מינרלים וחלבונים. על היתרונות כתוב באופן בהיר ונפלא בספר שכבר דיברתי עליו:"מזון למחשבה" מאת ד"ר נמרוד שיינמן. אחד היתרונות שהוא מציין שם זו הכפלת כמות הויטמינים בקטניה במונבטת או בגרעין מונבט מבמצבו היבש. הוא מציין כי הנבט מכיל את כל הדרוש לצמיחתו והתפתחותו של הצמח העתידי. רק לחשוב כמה הנבטים מועילים לנו!


3. גיוון- ידוע שגיוון חשוב מאד במזוננו על מנת שנוכל לקבל כמה שיותר מיתרונות המזון, ושלא נשתעמם! הנבטים מוסיפים את כל החומרים המעולים שציינתי, וגם מגוונים בשימושיהם: סלטים, מרקים, תבשילים, מאפים, קציצות ואינסוף וריאציות.


הי, שווה להקים בלוג על שמם...:)




אז הנה כמה נקודות למחשבה,  ושיהיה לכם שבוע נפלא ומלא אוכל טעים!


אפרופו אוכל טעים, שבועות הוא חג הגבינות, וזה הזמן להתפנק.
הנה רעיון חלבי ומענג, גרנולה ביוגורט:


המתכון לגרנולה פשוט ביותר: 
*קוואקר שלם, מעורבב עם: פקאנים, דבש, שקדים, שמן קנולה וקינמון.
*אופים עד שמשחים  ב 180 מעלות ומוציאים לצנן, עדיין בתבנית.
* כשהגרנולה קרה מוסיפים צימוקים, ריבועי קוקוס מיובש, זרעי פשתן,שומשום מלא, זרעי חמנייה וזרעי דלעת.
*מגישים בקערה יפה עם יוגורט טרי.
*מתאים כקינוח קליל ואפילו כמנת פתיח מעוררת תיאבון.


חג שמח וכיפי!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה