יום שלישי, 10 במאי 2011

פיצוחים פיצוחים

איזה כיף! יום העצמאות. והכי כיף מול סרטים ישראליים אהובים עם פיצוחים ביד ועל כל השולחן והרצפה...
אז אם כבר חטיף מלוח וטעים, למה לא אחד כזה שיודעים מי הכין אותו וכמה מלח הוא מכיל?
אני מכינה אותו עם מים ומלח בלבד. אבל אני מכירה את המנהג לקלות פיצוחים בתנור עם קמח חיטה או קמח תפוחי אדמה.
אני לא נוהגת כך ועדיין טעים לי, אבל אפשר להוסיף בשלב הערבוב במים בערך כף של הקמח כדי שידביק את המלח ויתן תוספת פריכות.
אז קדימה לעבודה:
אגוזים קלויים בתנור
 אני לא מדייקת בכמויות אבל בערך 200 גרם פיסטוקים (או בוטנים, שקדים בקליפה,גרעיני חמניה בקליפה, קשיו או פקאנים בקליפה מעט שבורים...). לשטוף אותם היטב, ולפזר בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
רבע כוס מים מעורבבים עם כ-2 כפות מלח ים, אפשר פחות, תנסו ותראו.
על הפיצוחים שבתבנית שופכים בעדינות בעזרת כפית את מי המלח ומערבבים היטב עד שכולם מכוסים. יתכן שלא תצטרכו את כל כמות המים אז שימו לב לא להטביע רק שיהיו מבריקים ממים המים מטרתם להדביק את המלח. אם ברצונכם להוסיף קמח זה הזמן, לא יותר מדי.
להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, ולקלות עד שיש ריח טוב בבית וכשהפיצוחים יבשים.
להזהר לא לשרוף אותם.

המלצה חשובה נוספת-לא כדאי לקלות כמה סוגים של אגוזים יחד כיוון שלכל אגוז זמן  הכנה מעט שונה מהאחרים: למשל קשיו נוטה להישרף מהר.

המתכון כאמור לא מדויק אלא מעריך בערך מה שצריך, אך העיקר הוא להנות ולנסות עד שתגיעו לטעם המתאים לכם.
חג שמח וטעים!




3 תגובות:

  1. וואו, אילו מתכונים, אולי תוכלי לפרסם עוד כמה?
    תודה, מראש.

    השבמחק
  2. תודה רבה על המשוב, כיף לשמוע שנהנים.
    אפרס מתכונים נוספים בהמשך. אגב, אשמח לשמוע באילו מתכונים יש עניין: אוכל חגיגי, סלטים, קינוחים?

    השבמחק