יום חמישי, 28 באפריל 2011

מרקייה במנבטייה

היום מרק טעים במיוחד- מרק שעועית אדום. מחמם, מזין, וסך הכל אחלה מרק.


אורחים:
שעועית יבשה מאיזה סוג שרוצים, בערך שתי כוסות שהושרו ללילה.
בצל גדול.
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות.
4-5 כוסות מים, תלוי בגודל הסיר.
כף שמן קנולה
שתי שיני שום קלופות
עגבנייה טרייה חתוכה לקוביות.
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לטבעות (תפקידם למנוע חמיצות יתר של העגבנייה והרסק)
כרישה, החלק הלבן, נקי וחתוך לטבעות
תפוח אדמה או בטטה, קלופים.
אני אוהבת גם קישוא בינוני שטוף וחתוך לקוביות.
מלח פלפל ועשבי תיבול כמו שמיר ופטרוזיליה, אני אוהבת טימין מיובש.


מה בתוכנית?
בסיר בינוני מחממים כף שמן, כשחם מוסיפים בצל ומטגנים עד ששחום. כשמוכן מכבים את האש ומוסיפים שעועית,רסק עגבניות וירקות, ומכסים במים. מתבלים במלח, פלפל ועשבי תיבול קצוצים. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ונותנים לבעבע עד שהירקות הקשים מוכנים. אם אוהבים את המרק מעט חריף מוסיפים כמה חתיכות קטנות של פלפל חריף, אני מעדיפה את הפלפלים הירוקים. מרק מחמם גוף ונפש, והכי כיף עם לחם שום מקמח מלא! ממממממממממממ מתכון ללחם שום בהמשך...
בתיאבון ולבריאות!


2 תגובות: