יום ראשון, 11 בספטמבר 2011

מרק עדשים פשוט ומשביע

ליום חורף, לארוחה משפחתית טובה ומשביעה, ולחוזרים מבית הספר מורעבים...


רכיבים:
שליש כוס עדשים כתומות
שליש כוס עדשים חומות
שליש כוס עדשים שחורות
הכל מושרה יחד בקערה עם מים, לפחות חצי שעה. לשטוף היטב אחרי השרייה.
גזר קלוף וחתוך
קישוא שטוף וחתוך
תפו"א בינוני קלוף וחתוך לקוביות
בצל בינוני חתוך לקוביות
שן שום גדולה קצוצה
מלח, פלפל, תיבול למרק תימני, כורכום, וכל מה שעולה על רוחכם.
כדאי להוסיף חופן נבטים לסיום.
כחמש-שבע כוסות מים לסיר בינוני (לפי כמות הסועדים.
שמן לטיגון.
ניתן להוסיף שמיר ופטרוזיליה קצוצים טריים




מטגנים קלות את הבצל בשמן ומוסיפים ירקות ועדשים, מכסים במים ומרתיחים. לאחר הרתחה מתבלים ומוסיפים פטרוזיליה ושמיר. נותנים לבעבע כחצי שעה וטועמים.מתקנים תיבול אם צריך.
מגישים עם גריסים, קינואה, או לחם כפרי בחמאה מממממממ...


2 comments: