יום שני, 19 בספטמבר 2011

מרק שעועית עם קינואה ובורגול

מרק מחמם מזין ומרגיע, טוב לארוחת ערב כשבחוץ קריר..
רכיבים:
כוס שעועית לבנה או אדומה מושרית כל הלילה או קופסת שימורי שעועית ברוטב עגבניות.
(אם משתמשים בשעועית מושרית, מכפילים את כמות רסק העגבניות)
1 רסק עגבניות או שניים כאמור.
קישוא חתוך לקוביות
גזר חתוך למטבעות
בצל גדול חתוך לקוביות
שתי שיני שום חתוכות לקוביות בינוניות
כמה גבעולי סלרי שטופים היטב וחתוכים בגודל ביס
פטרוזיליה וטימין אם רוצים.
מלח פלפל ואני הוספתי חצי כפית חוויאג' למרק
מים עד כיסוי הסיר. (כחמש כוסות).
מעט שמן קנולה לטיגון
חצי כוס קינואה וכמה כפות בורגול שטופים, אני משרה לכחצי שעה אפשר פחות.



מטגנים בסיר מרק בצל במעט שמן, כשהבצל מזהיב מוסיפים את השום ומאדים לכמה שניות. מכבים את האש, מוסיפים לסיר את הקינואה והירקות, את הרסק ואת המים. אם שמנו שעועית מושרית, נוסיף אותה כעת. אם מקופסת שימורים, נוסיף רק לאחר רתיחה!!!
מרתיחים.
אחרי רתיחה מתבלים ומוסיפים את קופסאת השימורים כולה כולל הרוטב, מאד מוסיף לטעם. וכן מוסיפים פטרוזיליה.
משאירים לבעבע עוד כשעה. אפשר גם יותר, ככל שמבשלים עוד הטעם משתפר.

מגישים עם טוסט טעים ופריך.
בתיאבון!!!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה