יום חמישי, 23 ביוני 2011

דג נפלא ליום חמישי בצהריים

שלום לכולם!
הנה עפו להם שלושה ימים מאז כתבתי לכם, המחשב שלי עושה קצת בעיות אז אני כותבת מהר לפני שהוא יספיק להכבות על דעת עצמו.
במסגרת מאמצי להכין אוכל טעים שיעזור להעביר את אתגר הסוכר יותר בכיף, הכנתי דג משגע וקליל, מתאים למזג האוויר המתחמם, ומשמח לבב אנוש.
את ההשראה למתכון קיבלתי מחברה מקסימה, שסיפרה לי על דג כזה שהיא מכינה. היא סיפרה לי בערך מה היא עושה ואני הכנתי לפי הבנתי. יצא אדיר.
מדובר בסך הכל בדג מאודה עם ירקות, בשיטה קלילה ופשוטה.אבל כמה טעם!!!

מצרכים:
נתחי דג סלמון טרי, לפי מספר הסועדים. (אני שמתי שלושה נתחים קטנים, ששטפתי והמלחתי, אפשר גם לשים מיץ לימון)
ירקות:
גזר אורגני קלוף וחצוי.
שני פרחי ברוקולי בינוניים-קטנים, חתוכים לחתיכות בגודל ביס.
קישוא בינוני חתוך לגפרורים
2-3 פטריות שמפיניון חיות פרוסות
בצל ירוק אחד חתוך לחתיכות בגודל ביס.
רבע כוס מים
מלח ופלפל לבן, עשבי תיבול: טימין, רוזמרין ומה שבא.

בסיר נמוך-מחבת עם מכסה מניחים את הירקות. מוסיפים מים ומניחים מעל הירקות את הדגים.מוסיפים למחבת מלח ופלפל לבן לפי הטעם, אפשר להוסיף טימין או רוזמרין או את שניהם.
מנערים מעט ומביאים לרתיחה. כשרותח הופכים דגים, מנערים בעדינות שוב או מערבבים כדי שכל הירקות יתאדו באותה מידה, ומורידים את האש. הדג מוכן כשהוא משנה צבעו לגמרי  לורוד בהיר והוא מתפרק בקלות.

אפשרות: אני הוספתי בתחילת הבישול כחצי כפית שמן זית משובח לשיפור הטעם.
אפשר גם: להגיש עם נודלס בסויה (מתכון בהמשך, ואולי גם תמונות:)).

תגובה 1:

  1. כמובן שמגישים את הדג יחד עם הירקות הנפלאים... מובן מאליו ובכל זאת שלא יהיה ספק.הירקות נשארים פריכים ועם טעם מדהים.

    השבמחק