יום ראשון, 7 באוקטובר 2012

כרובית מוקרמת

שלום לכולם, כותב חדש נולד בבלוג הזה ואיתו מתכון מעולה ( המתכון של הדודה התותחית )


רכיבים:
1 כרובית גדולה

לרוטב בשמל:
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח.
  • כוס חלב.
  • פרורי לחם
  • מלח + פלפל
  • גבינה צהובה מגוררת

מחממים  תנור לחום בינוני גבוה

שוטפים כרובית היטב, אם מוצאים בפנים תולעת, שמים אותה בצנצנת עם עלי כרובית ומשחררים אותה בטבע ( או בפארק ) בצל. ומשרים את הכרובית במי מלח וכשנקייה מרתיחים בסיר מלא מים.

הוראות להכנת הרוטב:
על אש קטנה ממיסים בסיר קטן חמאה ומוסיפים קמח ובוחשים היטב.
מוסיפים חלב וגבינה. מערבבים היטב ( עד שכל הקמח נבלע והבלילה אחידה ללא גושים ) 3,2 דקות.

הרכבת המנה:
על מגש תנור מרופד בנייר אפייה מניחים את הכרובית המבושלת מעט מחולקת לחפרחים. מוזגים את הרוטב מעל כל הכרובית עד שמכוסה היטב. מפזרים פירורי לחם על הכל ומכניסים לתנור המחומם עד שמשחים (בין חצי שעה לארבעים דקות).







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה