יום שבת, 19 בנובמבר 2011

אטריות סובה אורגניות מוקפצות עם ירקות

כמה טעים-ככה פשוט:
רכיבים:
חבילת אטריות סובה אורגניות, מצאתי ב"ניצת הדובדבן"
חצי חבילה קפואה לקט ירקות לסיני (או אם אין: סלרי, ברוקולי,נבטים,פלפל אדום, גזר, קצוצים  לפי מספר הסועדים).
 חצי כוס אפונה קפואה.
רבע כרוב לבן קצוץ לרצועות.
עוד דברים שאתם אוהבים במוקפץ: במבוק, בצל, שום, מה שבא.
כף שמן קנולה.
2 כפות רוטב סויה דל נתרן.


ממלאים סיר במים רותחים ומעט מלח, מרתיחים ומכינים את האטריות, שימו לב, הן מוכנות מהר מאד, הרבה פחות מפסטה רגילה.מסננים ומניחים בצד.
במחבת גדולה או ווק שמים שמן וכשמתחמם מקפיצים את הירקות הקפואים, אפונה, וכרוב. לתת להתחמם המחבת 6 דקות בערך, עד שיש ריח נעים, לא לפחד שיתפסו צבע.כשמוכן להוסיף רוטב סויה ולערבב היטב. להוסיף אטריות ולערבב היטב, אפשר להגיש מיד, לדעתי מעולה גם בטמפרטורת החדר.
*תוספות אפשריות לפזר למעלה לפני ההגשה: בצל ירוק קצוץ, בוטנים קלויים קצוצים.

קליל, מרענן ומאד טעים.
אגב, מה דעתכם על האמירה שירקות קפואים דומים בכמות הויטמינים לירקות טריים?

2 תגובות:

  1. ברור שירקות קפואים לא בריאים כמו טריים, כמו שפירות מיובשים לא אורגניים מלאים בחומרי טעם וצבע. העיקר שמזג אוויר באביב מאפשר לבשל ולטגן בלי להזיע.

    השבמחק
  2. תודה על תגובתך דורה, אני מסכימה איתך. ירקות קפואים בעיני הם פתרון כשאין טריים בסביבה וממש "חייבים" את הירק הספציפי. אבל הכי טוב- טרי ועונתי...

    השבמחק