יום שלישי, 4 באוקטובר 2011

אצבעות דגים מטוגנות ואפונה -וריאציה מעולה לfish &chips

המתכון לדג הוא של אמא שלי, והאפונה שלי, פשוט ביותר.
לדג:
הכמות הנחוצה לכם לפי מספר אנשים, אני השתמשתי בחבילה בואקום של 500 גרם, פילה בקלה מרלוזה ללא עצמות.
 כוס קמח (השתמשתי בכפרי של שטיבל כי זה מה שהיה...)
שמן לטיגון
את הדג מפשירים ומשרים בצלחת עם מיץ לימון ומעט מלח לשעה או שעתיים.

שוטפים את הדג מעט מהמלח והלימון (לא חובה, יש שנהנים מהטעם), וחותכים ל"אצבעות" בינוניות.טובלים כל נתח בקמח ומנערים להוריד קמח מיותר.מחממים שמן במחבת, לא לטיגון עמוק אך לא מעט מדי, שיגיע עד מחצית גובה הנתח. כשהשמן חם מכניסים כמה נתחים, מטגנים כמה דקות מכל צד עד שמזהיב.
מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
בינתיים מכניסים לסיר קטן אפונה קפואה לפי מספר הסועדים ומממלאים מים עד כיסוי. מוסיפים מעט מלח ומרתיחים. כשרותח מכבים את האש ומשאירים את האפונה בסיר מכוסה עוד חמש דקות.
מגישים את הדגים עם קטשופ תוצרת בית, מיונז אם רוצים ואפונה ירוקה ומתוקה ליד.

קל, טעים ונפלא. בתיאבון!!!






תגובה 1:

  1. נאכל היום קר, עדיין מעולה. מתאים גם לסנדוויץ לעבודה!

    השבמחק